Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng de yoghurt met de kerrie en een snuifje selderijzout. Schep alles in een natgemaakte theedoek en laat 6 uur in de koeling uithangen.
Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met de saffraan en wat zout. Kook de aardappelblokjes de laatste 15 minuten mee.
Verdeel voor de fritters de romanesco in kleine roosjes en meng met de uien en de gember. Bestrooi met zout en laat 30 minuten staan. Meng de specerijen met de bloem en het bakpoeder en zet apart.
Bestrooi de makreelfilets met zout. Meng de madras met de olie en wentel de vis erdoor.
Voeg al roerend 150 ml water toe aan het specerijen-bloemmengsel. Voeg het romanescomengsel toe en roer goed door. Frituur schepjes van dit mengsel ongeveer 6 minuten in de frituurolie op 170ºC. Laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit een grillpan en gril hierin de makreel 4 minuten. Keer halverwege. Serveer de rijst met de fritters en de gegrilde makreel met de hangop.
Tip:
Gebruik het lekvocht van de hangop (yoghurt) als onderdeel van een dressing of een soep.