Salade van voorjaarsgroenten met groene kruidencréme

Salade van seizoensgroenten uit de aarde met een crème van groene kruiden en crème fraîche
Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de asperges in water met zout en laat de asperges in het vocht afkoelen.

  1. Schil en snijd de bospeen in banen en blancheer deze afzonderlijk omdat ze anders gaan verkleuren.

  1. Spoel de groenten koud in ijswater.

  1. Blancheer de groene asperges en de uitgestoken bietjes afzonderlijk.

  1. Snijd de rode ui in dunne repen en breng deze aan de kook met azijn, suiker en 1 deciliter water en laat dit in het vocht afkoelen.

  1. Meng de crème fraîche met de sushiazijn en gehakte kruiden en draai deze fijn in een keukenmachine.

  1. Snijd de radijs in achten in de lengte.

  1. Maak de groenten aan met olijfolie, peper en zout.

  1. Dresseer de groenten als een salade om en om zoals op de foto.

  1. Spuit enkele strepen kruidencrème tussen de groenten.

  1. Dresseer de bolletjes biet en landcress op het gerecht.

  1. Serveer nog een scheut olijfolie over het gerecht.

Tip:

  1. Snijd en blancheer de groenten van tevoren.
  2. Maak de kruidencrème van tevoren.
  3. Bedenk van tevoren hoe je het gerecht gaat presenteren.

Opmaaktip:

  1. Presenteer de groenten strak en om en om op het bord zodat het er kleurrijk en smakelijk uitziet.

Ingrediënten

  • 6 gekleurde bospenen
  • 6 groene asperges
  • 6 witte asperges
  • 4 radijzen
  • 1 rode ui
  • 1 prei
  • 1 chioggiabiet
  • 1 gele biet
  • 5 g landcress
  • 1 dl natuurazijn
  • 100 g kristalsuiker
  • 5 g peterselie, gehakt
  • 5 g kervel, gehakt
  • 50 g bio-crèmefraîche
  • 15 g sushiazijn

Publicatie datum: 18 september 2023