Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Meng voor de puri in een kom beide soorten bloem met de baking soda en een snufje zout. Voeg er een beetje van het water aan toe en kneed met de vingers stevig door tot een droog deeg.
Voeg telkens wat water toe en blijf kneden tot een goed samenhangend deeg. Meng er de olie doorheen en blijf kneden tot het deeg soepel is en je het met moeite uit kunt rekken.
Dek af met folie en laat 1 uur rusten.
Verwarm de friteuse voor op 190 °C.
Rol het deeg zo dun mogelijk uit, je moet er bijna doorheen kunnen kijken. Steek rond uit en laat een voor een enkele plakjes in de hete olie glijden. Druk direct met een schuimspaan weer onder als het boven komt drijven. Hierdoor gaan de puri’s mooi souffleren.
Bak de puri’s mooi goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
Kook voor de vulling de aardappels volledig gaar in de schil. Verwijder voorzichtig de schil en prak het kruim met de kikkererwten, paprikapoeder, scheutje olie en sap en rasp van limoen tot een mooi geheel. Kruid met zout en peper.
Snijd de tonijnfilet zeer fijn en maak lichtjes aan met een beetje limoensap en -rasp. Kruid met zout en peper.
Ris voor het kruidenwater de muntblaadjes en doe samen met de rest van de ingrediënten, behalve het water, in de blender en draai tot een gladde massa. Voeg telkens een klein beetje water toe, zodat de massa goed kan mixen.
Breek de bovenkant van de puri’s open en vul met behulp van een kleine lepel met de aardappelvulling. Verdeel over de helft van de puri’s de tonijntartaar en schep de pulled duck over de andere helft.
Schenk het kruidenwater in een kommetje en laat je gasten dit zelf in de puri schenken.
Tip:
Je kunt volop variëren met extra vullingen. Standaard hoort er de vulling van aardappel en kikkererwten in, dat kun je toppen met bijvoorbeeld een tartaar van verse vis, gebakken garnalen of bijvoorbeeld pulled duck.