Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Maak de rode kool schoon en snijd ragfijn. Schep in een pan en zet tot de helft onder met water.
Breng aan de kook en laat ongeveer 15 minuten pruttelen. Zeef het vocht en vang op in een kom. Gebruik de rode kool zelf voor een andere bereiding.
Laat het paarse vocht nog zo’n 15 minuten rustig inkoken tot het stroperig wordt en een diepe kleur krijgt.
Voeg er de baking soda aan toe en roer goed door. Gebruik niet te veel baking soda, anders wordt de kleurstof te zout. Bewaar de kleurstof tot gebruik in de koelkast of vries het in porties in om het langer te kunnen bewaren.
Verwarm de oven voor op 180 °C en bak de briochebollen af volgens de instructies op de verpakking.
Snijd doormidden, bestrooi het kruim lichtjes met poedersuiker en karamelliseer voorzichtig met een brandertje.
Roer de roomkaas los met poedersuiker tot deze licht gezoet is. Voeg beetje bij beetje wat druppels kleurstof toe tot een mooie, gemarmerde crème ontstaat.
Smeer de crème op de geroosterde briochebol. Snijd de bramen doormidden en verdeel met de blauwe bessen over de crème. Garneer met de flower sprinkle.
Tip:
Pas op met hoeveelheid van de kleurstof die je gebruikt, anders gaat de smaak van de rode kool overheersen.
Mocht je niet zelf de kleurstof willen maken, dan kun je natuurlijk ook kant-en-klare blauwe kleurstof gebruiken.