Jelly van gin-tonic

Jelly van gin-tonic met limoen
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Week de blaadjes gelatine in ijskoud water.
  2. Meng de gin en de tonic met elkaar en voeg er het sap en de rasp van de limoen aan toe.
  3. Verwarm een heel klein beetje van de gin-tonic in een steelpan, neem van het vuur en los er de geweekte gelatine in op.
  4. Meng goed met de rest van het vocht en verdeel over de gewenste vormpjes.
  5. Plaats 4 uur in de koelkast, zodat het goed kan opstijven.
  6. Dompel de vormpjes kort in heet water. Zet een bord omgekeerd op het vormpje en schud een paar keer, zodat de jelly gemakkelijk uit de vorm glijdt.
  7. Serveer op een bordje en serveer onmiddellijk.
  8. Tip:
  9. Wanneer al het licht wordt uitgedaan en er alleen een UV-lamp of blacklight wordt aangezet, kleurt deze jelly volledig blauw. Het geeft een spectaculair effect bij het serveren.

Ingrediënten

  • 120 ml gin
  • 4 dl tonic
  • sap en rasp 1 limoen
  • 5 blaadjes gelatine

Publicatie datum: 18 september 2023