Hele kwartel van de barbecue met geroosterde venkel

Gevlinderde kwartel van de barbecue met venkelzaad, geroosterde prei en venkel
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe en een indirecte zone.
  2. Knip met een scherpe schaar de kwartel aan de rugkant helemaal door en druk goed plat.
  3. Prik met behulp van 2 spiesen de boutjes vast aan de filets, zodat een ‘platte’ kwartel ontstaat.
  4. Smeer de kwartels aan beide kanten in met de mosterd en bestrooi met het venkelzaad. Kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout. Besprenkel lichtjes aan beide kanten met olijfolie.
  5. Snijd het groen van de prei en snijd het wit in de lengte doormidden. Was grondig, maar zorg er wel voor dat het aan elkaar blijft zitten.
  6. Maak de venkel schoon en snijd in parten.
  7. Kruid de venkel en de prei met een scheutje olijfolie. Snijd de schil van de gekonfijte citroen ragfijn en wrijf in de venkel en de prei.
  8. Leg de kwartels met de vleeskant naar boven op de indirecte zone van de barbecue en laat ongeveer 15 minuten garen. Leg er de groenten bij. Draai tussendoor eenmaal om.
  9. Leg de kwartels nu op de directe zone en laat op de vleeskant goed roosteren. Draai eenmaal om. Controleer of de boutjes gaar zijn. Is dit niet het geval, leg dan terug op de indirecte zone en laat verder garen.
  10. Rooster ondertussen de prei en de venkel eveneens op de directe zone tot het beetgaar en goed gekleurd is.
  11. Leg de kwartels op een schaal en verdeel er de geroosterde groenten bij. Bestrooi nog met een beetje schil van gekonfijte citroen.

Ingrediënten

  • 4 hele kwartels
  • 4 el grove mosterd
  • 4 tl venkelzaad
  • 2 preien
  • 2 venkels
  • olijfolie
  • ½ gekonfijte citroen
  • fleur de sel
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 18 september 2023