Gekaramelliseerd citrusfruit met skyr

Gemarineerde en gebrand citrusfruit met skyr, sinaasappelmarmelade en granola
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Trek met behulp van een dunschiller van iedere soort citrusfruit 2 plakjes van de schil. Snijd in ragfijne reepjes.
  2. Snijd de schil van de citrusvruchten en snijd het vruchtvlees tussen de vliesjes uit. Vang het sap op en houd de partjes fruit apart.
  3. Verwarm 2 deciliter water met het opengesneden vanillestokje en de citrusschilletjes tot het kookpunt. Neem van het vuur en hang er de theezakjes in. Laat 5 minuten trekken en verwijder dan de theezakjes.
  4. Voeg de honing toe aan het theewater en laat dit inkoken tot het stroperig wordt. Blus af met het opgevangen citrussap en laat opnieuw inkoken tot het stroperig wordt.
  5. Giet de stroop over het citrusfruit en laat minimaal 1 uur marineren.
  6. Verdeel een dun laagje skyr over 4 diepe borden en leg daar strak het citrusfruit op.
  7. Verdeel er de siroop overheen en brand dit af met behulp van een brandertje, zodat de honing gaat karamelliseren.
  8. Bestrooi met de granola en garneer met de cress.

Ingrediënten

  • 3 rode grapefruits
  • 3 handsinaasappels
  • 2 pomelo’s
  • 3 zakjes groene thee citrus
  • 1 vanillestokje
  • 8 flinke el honing
  • 8 el skyr
  • 6 el granola
  • enkele topjes atsina cress

Publicatie datum: 18 september 2023