Gegrilde kingkrab met citroenboter

Kingkrabpoten van de barbecue met citroenboter en salsa van maïs
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor om indirect te kunnen grillen.
  2. Laat de kingkrabpoten ontdooien. Knip vervolgens met een scherpe schaar open en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de baleinen met een pincet.
  3. Pers de knoflook uit en snijd de bieslook ragfijn.
  4. Klop de roomboter luchtig in de keukenmachine en voeg er de knoflook en ⅔ van het citroensap en -rasp aan toe.
  5. Meng er voorzichtig ⅔ van de bieslook aan toe en kruid met versgemalen peper en fleur de sel.
  6. Snijd de korrels van de kolf en meng in een kom met de rest van de bieslook, citroensap en -rasp.
  7. Maak de ui schoon en snipper fijn.
  8. Meng de zoete ui met de mais en kruid met versgemalen peper en fleur de sel. Meng er een lekkere scheut olijfolie doorheen.
  9. Leg de kingkrab met de schaal naar beneden op de barbecue en smeer het vlees rijkelijk in met de boter. Laat ongeveer 8 minuten roosteren.
  10. Neem van de barbecue en lepel er de salsa overheen.

Ingrediënten

  • 4 kingkrabpoten
  • 100 g gezouten roomboter op kamertemperatuur
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • ⅙ bos bieslook
  • 1 gekookte maiskolf
  • ½ zoete ui
  • scheutje goede olijfolie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 18 september 2023