Bruschetta met ricotta, lemoncurd en aardbei

Bruschetta met ricotta, lemoncurd, gemarineerde aardbei en meringue, segmenten van framboos
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Vries de frambozen aan in de vriezer.
  2. Snijd het briochebrood en gril het brood.
  3. Snijd de aardbeien door tweeën en marineer de aardbeien met de Monin siroop voor ongeveer 15 minuten.
  4. Meng de ricotta met de poedersuiker en smeer dit op de getoaste bruschetta.
  5. Steek de aardbeien in de ricotta.
  6. Zet enkele puntjes lemoncurd tussen de aardbeien.
  7. Verdeel de minimeringues over het gerecht.
  8. Sla de frambozen uit de vriezer kapot en strooi dit over het gerecht.
  9. Dresseer het gerecht af met enkele takjes dragon en eventueel atsina cress.
  10. Opmaaktip:
  11. Presenteer de bruschetta zoals op de foto als voorgerecht bruschetta

Ingrediënten

  • 4 plakken ciabatta
  • 100 g ricotta
  • 6 frambozen
  • 25 g poedersuiker
  • 40 g lemoncurd
  • 12 aardbeien
  • 3 el Monin siroop (lavendel)
  • 25 minimeringues gemengd
  • 1 takje dragon
  • enkele topjes atsina cress

Publicatie datum: 18 september 2023