Salade van eigen bodem

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de komkommer met 4 eetlepels azijn en peper en zout naar smaak en houd apart. Doe de rest van de azijn met de ui, jeneverbes, laurier, kruidnagel en peper in een steelpan. Voeg de witte wijn toe en breng aan de kook. Voeg zout naar smaak toe. Giet intussen de quinoa af. 
  2. Verhit de olie en bak hierin de makreelfilets 1 minuut aan beide kanten. Leg ze in een schaal waar de vis precies in past en schenk het hete azijnmengsel erover. Laat afkoelen (het maakt de vis precies gaar).
  3. Breng de quinoa op smaak met zout en peper en wat van het azijnmengsel van de vis. Verdeel over borden of kommen en leg de groenten en makreel erbij. Bestrooi met bieslook.
  4. Tip:
  5. Wil je iets meer pit? Meng 4 eetlepels mosterdmayonaise met 2 eetlepels van het azijnmengsel en 1 eetlepel versgeraspte mierikswortel.

Ingrediënten

  • 300 g (volkoren) quinoa
  • ½ komkommer, in plakjes
  • 150 ml wittewijnazijn
  • 1 witte ui, in halve ringen
  • 1 el jeneverbes, gekneusdrood
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 el peperkorrels
  • 300 ml witte wijn
  • 2 kleine makrelen, gefileerd
  • 300 g gemengde (cherry)tomaatjes, in stukjes
  • 2 stronkjes  roodloof, de blaadjes losgehaald
  • 8 gemengde radijsjes, in flinterdunne plakjes
  • 8 takjes bieslook, fijngesneden

Publicatie datum: 18 september 2023