Maïscrème-brûlée met popcorn

Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Draai de slagroom met de melk en de mais in een blender glad. Laat het in een steelpan samen met het vanillestokje op lage stand circa 15 minuten trekken.
  2. Roer de eidooiers los met de kristalsuiker. Schenk het roommengsel door een fijne zeef bij de eidooiers. Schraap het merg uit de vanille en voeg dit toe aan het eidooiermengsel. Warm al roerend door tot de suiker is opgelost. Schenk het mengsel in 8 vuurvaste bakjes, dek af met aluminiumfolie en zet ze in een braadslede. Vul de braadslede met kokend water tot de bakjes voor meer dan de helft in het water staan en zet 40 minuten in een oven van 150ºC. Neem ze uit de oven, verwijder de aluminiumfolie en laat ze afkoelen in de koeling.
  3. Verhit de olie en pof hierin de mais op hoge stand met het deksel op de pan. Schud regelmatig om en draai de warmtebron uit als het poffen afneemt. Schep alles in een kom en bestrooi met zout naar smaak. Laat afkoelen. Spuit de popcorn goud met goudspray (dat gaat het beste in een plastic zak, anders vliegt de popcorn weg).
  4. Strooi een dun laagje fijne rietsuiker op de crèmes en brand met een gasbrander tot een goudkleurige, knapperige karamel. Serveer meteen met de popcorn erop.

Ingrediënten

  • 500 ml slagroom
  • 250 ml volle melk
  • 300 g mais
  • 1 vanillestokje, in de lengte gehalveerd
  • 6 eidooiers
  • 75 g kristalsuiker
  • 2 el zonnebloemolie
  • 100 g pofmais
  • fijn zeezout
  • goudspray
  • fijne rietsuiker, naar eigen inzicht

Publicatie datum: 18 september 2023