Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Gekonfijte kwartel: Bestrooi de kwartelboutjes met peper en zout. Verwarm het ganzenvet of de olie tot 90ºC. Voeg de tijm en knoflook toe en konfijt de boutjes circa 30 minuten. Controleer of ze gaar zijn en neem ze uit de pan. Verwijder de tijm en knoflook.
Steppegras: Snijd de aardappel met een mandoline in dunne lucifers. Spoel af in koud water en laat uitlekken op keukenpapier. Verhit het ganzenvet of de olie tot 160ºC en frituur hierin de aardappel in circa 3 minuten goudbruin. Laat uitlekken en bestrooi met zout en peterselie.
Niçoise: Kook de babyvenkel en de boontjes in water met wat zout in 5 minuten beetgaar. Laat uitlekken. Prak het ei en meng met de mosterd en de olijfolie. Verdeel de groenten over een kom of bord, schep het eimengsel erover en garneer met de ansjovis en olijven. Bestrooi met de bieslook.
Oesters: Meng het limoensap met de rode ui en laat 15 minuten staan. Steek de oesters open, maak ze los en garneer met de rode ui, wat limoensap, een snuifje cayennepeper en de koriander. Serveer eventueel op grof zout.
Gerookte eend: Meng de notenolie met de mosterd en meng met de sla. Serveer met de eend en een flinke snuif peper.
Brioche met paté: Rooster de sneetjes brioche in een rooster of grillpan. Smeer er wat paté op en garneer met een halve augurk.
Ingrediënten
500 ml ganzenvet of olijfolie
Gekonfijte kwartel:
3 kwartelboutjes
5 takjes tijm
2 teentjes knoflook
Steppegras:
1 grote (of 2 kleinere) vastkokende aardappel, geschild