50/50 gehaktballen

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
8

Bereidingswijze

  1. Verhit 10 g boter en bak hierin de knolselder, ui, prei, wortel, tijm, knoflook en selder op middelhoge stand gedurende 15 minuten. Voeg de bonen toe en bak nog enkele minuten. Schep alles in een kom en laat in 15 minuten afkoelen.
  2. Voeg het gehakt met circa 10 gram zout en peper naar smaak toe aan de groenten. Kneed alles flink door zodat het goed bindt. Draai er 8 ballen van en laat ze op een schaal 1 uur rusten in de koeling.
  3. Verhit de rest van de boter en braad hierin de ballen in circa 10 minuten rondom bruin. Zet een deksel op de pan en laat nog 15 minuten rustig doorgaren.
  4. Meng de mosterd met de dragon, peterselie en bieslook en serveer bij de gehaktballen.

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 100 g knolselder, in kleine brunoise
  • 100 g ui, fijngesnipperd
  • 100 g prei, in ringetjes
  • 100 g wortel, in kleine brunoise
  • 4 takjes tijm, blaadjes gerist
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 takje bladselder, fijngehakt
  • 200 g gekookte witte bonen, afgespoeld
  • 500 g rundsgehakt 
  • 4 el grove mosterd
  • 2 takjes dragon, blaadjes gehakt
  • 4 takjes bladpeterselie, blaadjes gehakt
  • 10 takjes bieslook, fijngesneden

Publicatie datum: 18 september 2023