Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Hak de ponen doormidden. Verdeel met de graten, koppen en vellen over een bakplaat. Snijd de knoflook horizontaal doormidden en de venkel in kleine stukjes. Besprenkel alles met olijfolie en rooster alles 20 minuten in een oven van 180ºC.
Schep alles in een kookpot en blus de bakplaat af met water. Roer de aanbaksels los en schep ook in de kookpot. Vul aan met water tot alles onder staat. Breng op lage stand net niet aan de kook en laat 30 minuten heel zacht sudderen.
Schenk alles door een heel fijne zeef, laat goed uitlekken, afkoelen en bezinken. Het wordt steeds lobbiger bij het afkoelen. Schenk de heldere jus over in een schone pan als het nog net vloeibaar is (laat het troebele bezinksel achter).
Laat de jus naar smaak inkoken en breng op het laatste moment pas op smaak met zout. Gebruik hem helder of monteer met klontjes boter.
Ingrediënten
2 kleine rode ponen, schoongemaakt
2 graten (en koppen en vellen) van tarbot, griet, zeetong of schol etc