Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Laat de kaas op kamertemperatuur komen en meng deze grof met de gefermenteerde knoflook. Hoe korter je deze mengt hoe meer je de marmering kunt zien.
Vul een mal naar wens met de massa en vries deze aan, (bij het uitserveren) kan deze bevroren op het bord en kun je de geitenkaas na ongeveer een half uur serveren.
Kook 2 rode, 2 gele en 2 chioggiabieten apart af in ruim water en zeezout tot deze gaar zijn en verwijder de schil.
Schaaf de helft van de gekookte bieten in plakjes en steek deze rond uit voor het rolletje.
Maak de krab aan met mayonaise, bieslook en een fijne brunoise van granny smith.
Leg de bieten dakpansgewijs over elkaar in 3 kleuren en vul deze met de krab.
Rol dit op in keukenfolie en zet het even in de koelkast om op te stijven. Na 15 minuten kun je deze met een scherp mes snijden.
Snijd de andere gekookte bieten in kwarten en breng deze op smaak met peper, zout en olijfolie.
Snijd de rauwe bieten afzonderlijk in plakjes en marineer deze kort (15 minuten) met peper, zout, olijfolie en sap van een halve limoen.
Kook het bietensap in tot 1/3e van de massa tot deze stroperig begint te worden en laat het bietensap afkoelen.
Verwarm de zonnebloemolie tot 60 °C en draai in een keukenmachine de peterselie helemaal fijn.
Zeef de peterselie uit de olie.
Presenteer de geitenkaas speels op het bord en dresseer hier de gekookte en gemarineerde biet doorheen.
Leg het rolletje krab ernaast en leg hier de plakjes rauw gemarineerde biet op.
Garneer het gerecht af met de landcress en uitgestoken snijbiet.
Dresseer als laatste het bietensap en de peterselieolie tussen het gerecht en garneer het gerecht met het poeder van eekhoorntjesbrood.
Opmaak:
Presenteer het gerecht zo dat de gast ‘in’ het gerecht kijkt.
Kies het juiste serviesgoed voor dit gerecht.
Tip:
De vormpjes van geitenkaas en gefermenteerde knoflook kun je van tevoren maken en invriezen.
Maak het rolletje van krab van tevoren. Dit kun je prima voorbereiden.