Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe de gratin in een ovenschaal en plaats deze samen met de parelhoen in de voorverwarmde oven.
Haal na 15 minuten de parelhoen uit de oven. Laat deze 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. De gratin mag nog 15 minuten verder garen.
Halveer de spruitjes en blancheer ze vervolgens in ruim gezouten water. Spoel ze koud, dit om de groene kleur te behouden.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de spekjes hierin aan, wanneer de spekjes een mooie bruine kleur hebben voeg je de spruitjes toe en laat je deze nog even mee opwarmen. Kruid met peper en zout.
Smelt een klontje boter in een steelpannetje en verwarm de rode kool hierin tot deze helemaal gaar is. Mix glad en breng op smaak met peper en zout.
Dresseer de spruitjes met behulp van een steker op het bord. Trancheer de parelhoenfilet en leg er de plakjes tegenaan.
Verwarm de truffelsaus in een steelpannetje en lepel over het vlees.
Trek er een mooie streep van de warme crème langs en leg er de gratin bij.
Leg er ten slotte een quenelle van de chutney naast en garneer eventueel met enkele topjes cress naar keuze.
Ingrediënten
4 stuks parelhoenfilet met eekhoorntjesbrood (art. Antwerpen 120757 / art. Gent en Luik 4430253)
400 g spruitjes
100 gram gerookt spek
600 g aardappelgratin met truffel (art. Antwerpen 871980 / art. Gent en Luik 4880558)
400 g Rode kool met appel (art. Antwerpen 352368 / art. Gent en Luik 5340098)
4 el Pompoen espelette peper chutney (art. Antwerpen 119414 / art. Gent en Luik 3840174)
O'life klassieke saus Bospaddestoel met truffel (art. Antwerpen 55908 / art. Gent en Luik 3320584)