Pannenkoekjes van granola en banaan

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Mix voor de pannenkoeken de melk, de eieren, het eiwit, de gepelde banaan, de havermoutvlokken, de honing, het bakpoeder en het zout in de blender of met behulp van een staafmixer tot een gladde massa. 
  2. Meng er de granola doorheen. Bewaar het beslag tot gebruik in de koelkast. 
  3. Meng de kokosyoghurt met de kersenconfituur en roer goed los. 
  4. Snijd de banaan in niet te dunne plakken. 
  5. Verwarm een klontje roomboter in een antiaanbakpan en schep hoopjes van het beslag in de pan. Bak op een middelhoog vuur aan de onderkant goudbruin. Draai voorzichtig om met een spatel en bak ook de andere kant goudbruin. 
  6. Schep uit de pan en houd warm op een bord boven een pan met heet water. 
  7. Voeg de plakjes banaan en de bramen toe aan de pan waarin de pannenkoekjes zijn gebakken en bak kort. Voeg de bramenconfituur toe en laat kort karamelliseren. 
  8. Maak een mooie stapel van de pannenkoeken, verdeel er het gekaramelliseerde fruit over en schep er de kokosyoghurt overheen. 
  9. Bestrooi ten slotte met het kokosschaafsel. 

Ingrediënten

  • 125 g bramen
  • 1 banaan
  • 150 g kokosyoghurt
  • 1 el kersenconfituur
  • 2 el bramenconfituur
  • 2 el kokosschaafsel

Voor de pannenkoeken:

  • 125 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 eiwit
  • 1 banaan
  • 140 g havermoutvlokken
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 el honing
  • snufje zout
  • 200 g granola

Publicatie datum: 18 september 2023