Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Begin met het maken van de stuffing. Maak hiervoor de knoflook en de zoete ui schoon en snipper fijn. Ris de tijm.
Snijd de paddenstoelen zo fijn mogelijk.
Verwarm een klontje roomboter in een hapjespan en fruit er de knoflook en de zoete ui in aan. Voeg de tijm toe.
Zet het vuur hoger en voeg de paddenstoelen toe. Laat bakken tot ze beginnen te kleuren en het vocht verdampt is.
Neem de pan van het vuur, schep in een kom en koel terug in de koelkast.
Neem uit de koeling en meng er het ei, de panko, de tapenade, citroensap en -rasp en de pijnboompitten doorheen. Kneed tot een goed gemengde massa. Kruid stevig met versgemalen peper en zout.
Kruid de kip aan de binnenkant stevig met versgemalen peper en zout.
Schaaf de truffel in mooie, dunne plakjes.
Haal voorzichtig met de handen het vel en het vlees van de kip los van elkaar op de filets en op de bouten.
Schuif de helft van de truffelplakjes onder het vel bij de bouten.
Smeer met je handen over beide filets een egaal laagje van de stuffing en verdeel er de rest van de truffelplakjes overheen.
Leg de kip met de filets naar boven in een ovenschaal en steek een kernthermometer in het dikste gedeelte van de bout. Verdeel enkele klontjes roomboter over de kip en plaats in de voorverwarmde oven.
Laat ongeveer 40 minuten roosteren. Vorm ondertussen mooie balletjes van de rest van de stuffing.
Neem de kip uit de oven, lepel de braadboter over de kip en leg er de stuffing langs. Steek de Italiaanse kruiden in de buikholte van de kip. Plaats terug in de oven en laat verder roosteren tot de kernthermometer aangeeft dat de temperatuur 70 °C is.
Neem uit de oven, leg op een rooster en laat minimaal 5 minuten rusten. Houd de gebakken stuffing apart.
Giet de braadboter in een hapjespan en bak er de gesneden en gescheurde paddenstoelen op hoog vuur in aan. Blus af met de rode wijn en laat tot ⅔ reduceren. Voeg de fond toe en laat tot minimaal de helft reduceren. Monteer de saus met koude klontjes roomboter.
Snijd de kip aan tafel uit en serveer met de stuffing en de saus.