Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwijder de graten uit de makreel met een gratentang. Je kunt de graat in het midden er ook eventueel uitsnijden.
Trek het van de makreelfilet en smeer de filet met behulp van een kwastje in met eiwit.
Kruid met zout en peper en leg met de eiwitkant op het brood.
Snijd het brood straks langs de filet af.
Blancheer de spinazie ongeveer 10 seconden in kokend water en spoel direct koud in ijswater.
Snijd grof en laat uitlekken op een zeef zodat het overtollige vocht eruit loopt.
Kook de choggia bieten in de schil in ruim water met zout gaar en laat ze in het vocht afkoelen.
Verwijder de schil van de biet en snijd in partjes.
Snijd de meiknol in dunne plakjes, steek rond uit en maak ze aan met peper, zout en olijfolie.
Verwarm de saus in een pannetje en stoof de spinazie op met boter, peper en zout en eventueel een beetje nootmuskaat.
Bak de makreel (in de voorbereiding) op de toastkant tot deze krokant is. Draai de makreel 30 seconden op de andere kant (in een voorverwarmde oven op 130 °C kan ook). De broodkant moet krokant zijn en de kern van de makreel mag rauw/glazig zijn.
Dresseer de spinazie op het bord en leg er de makreel met de broodkant naar boven op.
Dresseer de pompoencrème op de makreel.
Snijd de olijven in tweeën en dresseer met de radijsjes, de biet, de plakjes meiknol en de witlof op de makreel.
Garneer met de landcress.
Dresseer per bord 1 eetlepel jus om het gerecht heen.
Opmaak
Presenteer de groenten mooi op de krokante toast zoals op de foto.
Tips
De makreel met het tramezzinibrood kun je prima voorbereiden.
Als de groenten klaar zijn om te dresseren, hoef je alleen nog maar de makreel in de oven te schuiven
Blancheer de spinazie van tevoren en verwarm deze als je het gerecht wilt serveren.