Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de ui met 5 eetlepels water op middelhoge stand en laat het water verdampen. Als het water weg is, laat je de ui lichtbruin worden. Blus af met de helft van de whisky, laat verdampen en roer weer even door. Warm knoflook, paprika, chipotle- en vijfkruidenpoeder 1 minuut mee. Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en laat 10 minuten zacht stoven.
Blus af met de rest van de whisky, de azijn en esdoornsiroop en laat terug 10 minuten zacht koken. Voeg het tomatensap toe en laat op lage stand 30 minuten inkoken. Meng de maïzena met 1 eetlepel water en meng het door de tomaten. Verhit nog even zodat het bindt.
Pureer met de staafmixer en voeg de Worcestersaus toe. Breng op smaak met (gerookt) zout. Je kunt de saus nu verdunnen met water of tomatensap, laten inkoken als je een dikkere saus wil, hem door een zeef passeren voor een gladde saus. Lekker bij spareribs, hamburger, kip en groenten van de barbecue.