Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schenk voor de zwarte bonensaus water op de bonen tot alles ruim onder staat. Laat een uur staan, roer intussen een paar keer door en giet af.
Verhit de olie en bak hierin de gember en knoflook in 2 minuten lichtbruin. Voeg de lente-ui en chilivlokken toe en bak nog 1 minuut. Voeg de zwarte bonen toe en bak nog 1 minuut. Blus af met de Chinese rijstwijn en laat 5 minuten zacht koken. Voeg 40 ml sojasaus, de helft van de rijstazijn, 15 gram palmsuiker en 100 ml water toe. Laat 10 minuten zacht koken.
Meng de maizena met 2 eetlepels water en roer door het mengsel. Laat nog even doorkoken. Proef en breng de zwartebonensaus op smaak met peper of chilivlokken. Pureer eventueel met een staafmixer voor een saus met een fijnere structuur.
Verhit de overige olie en fruit hierin het vijfkruidenpoeder 30 seconden. Voeg de overige suiker, pruimen, overige sojasaus, overige azijn en 100 ml water toe. Laat 15 minuten zacht stoven zodat de pruimen zacht worden. Voeg de zwartebonensaus toe en laat nog 15 minuten zacht stoven. Pureer met de staafmixer. Breng op smaak met extra sojasaus, suiker en/of azijn. Lekker bij kip, eend (flensjes pekingeend) en ander gevogelte, varkensvlees (bao) maar ook bij dumplings, schaal en schelpdieren en zelfs kaas(!).