Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm in een steelpan de melk met de roomboter tot het kookpunt en voeg er al roerende de tarwebloem aan toe. Blijf op een laag pitje roeren tot een deegbal is ontstaan en het begint te zweten.
Neem van het vuur en roer er 1 voor 1 de eieren doorheen. Zorg dat je snel blijft roeren, zodat de eieren niet gaan stollen.
Schep de massa in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Spuit mooie banen van ongeveer 12 centimeter van het beslag op een bakplaat met bakpapier of een bakmatje.
Bak de eclairs goudbruin en gaar in ongeveer 25-30 minuten goudbruin en gaar. Ze voelen heel licht aan als ze volledig gaar zijn. Neem uit de oven en laat rusten op een rooster. Open de oven niet tijdens het bakken, anders zakken de eclairs in.
Klop voor de vulling het water met de geleroompoeder, de honing en de oploskoffie in de keukenmachine gedurende ongeveer 5 minuten. Er is dan een gladde, gebonden massa ontstaan. Meng er de gehakte hazelnoten doorheen. Schep in een spuitzak.
Prik een gat onder in de eclairs en vul ze met behulp van de spuitzak met de vulling.
Draai om en leg op een schaal.
Breng in een steelpan de room tegen het kookpunt en voeg er de oploskoffie aan toe.
Neem van het vuur en voeg de melkchocolade toe. Blijf roeren tot de chocolade volledig is opgelost.
Laat iets afkoelen en haal vervolgens de bovenkant van de eclairs door de ganache.
Draai om, leg op een schaal en garneer met de koffieboontjes en de hazelnoten. Bestrooi eventueel nog lichtjes met oploskoffie.
Tip:
Wil je eclairs die krokanter zijn? Vervang dan de melk door water. Je kunt de eclairs extra garneren door de ganache luchtig te kloppen en dit er als dotjes op te spuiten.