Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Klop het eiwit op met behulp van een handmixer of in de keukenmachine en meng er het grof zeezout en de tarwebloem doorheen. Voeg er de specerijen of verse kruiden naar keuze aan toe en meng nog kort. Het zal nu gaan aanvoelen als nat zand.
Was de groente met schil grondig en dep zeer goed droog.
Leg de groente in een ruime ovenschaal en pak rondom in met de zoutkorst. Zorg ervoor dat het rondom helemaal is bedekt en er nergens gaten in zitten.
Plaats in de oven en pof tot de groente gaar is.
Breek aan tafel de korst open, haal er de groente uit en snijd de schil eraf. Snijd in porties en besprenkel met een beetje goede olijfolie, fleur de sel en specerijen naar keuze.
Deze techniek is toepasbaar op vele soorten groente, zoals knolselderij, pastinaak, bieten en pompoen. Vanzelfsprekend is de bereidingstijd voor iedere groente anders en ook afhankelijk van de grootte van de groente.
Houd voor een gemiddelde maat groente de volgende bereidingstijd aan: