Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Was de venkels en snijd er de onderkant en een stukje van de bovenkant af. Snijd in de lengte doormidden.
Verwarm een klein scheutje olijfolie in een hapjespan en bak er de venkels even stevig in aan, aan beide kanten.
Kruid met zout en peper en voeg de rasp van de citroen toe. Blus af met het citroensap en voeg een klein scheutje water toe. Dek af met een bakpapiertje en laat op een laag pitje nog ongeveer 20 minuten smoren.
Mix ondertussen in de keukenmachine of in de blender de verkruimelde fetakaas met de kokosyoghurt tot een gladde, romige massa.
Ris de muntblaadjes van de takjes en voeg ¾ toe aan de fetakaas. Voeg ook ¾ van de dille toe. Mix nog kort en kruid met zout en peper.
Rooster het hennepzaad kort in een droge antiaanbakpan.
Verwijder het bakpapier van de venkel en zet het vuur hoger. Warm door tot het vocht verdampt is.
Verdeel de venkel over een schaal en trek er strepen van de geklopte fetakaas overheen.
Garneer met muntblaadjes, topjes dille, granaatappelpitjes en het geroosterde hennepzaad. Druppel er nog een beetje olijfolie overheen.