Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel de zeesla en de wakame goed af onder de kraan zodat het teveel aan zout is weggespoeld.
Doe de zeebesjes in een kom met ruim kraanwater en laat 10 minuten weken.
Schil de rettich en schaaf op de mandoline in dunne plakjes.
Snijd de steeltjes van de venkel en snijd ragfijn. Houd apart. Schaaf de rest van de venkel dun op de mandoline.
Verwarm de groentebouillon tot het kookpunt.
Snijd de helft van de limoen in dunne plakjes en doe samen met de afsnijdsels van de venkel, de tijm, de codium en de uitgelekte wakame in de cafetière. Giet er de hete bouillon op en plaats de deksel op de cafetière. Zet deze (zonder aan te drukken) op tafel bij je gasten.
Smoor de geschaafde venkel met de zeekraal kort in een druppeltje olijfolie en kruid met versgemalen peper.
Verdeel over 4 diepe borden en verdeel er de uitgelekte zeesla, de gesneden zee-eik, de uitgelekte zeebesjes en zeebanaantjes over.