Linzensalade met gekonfijte eendenbout

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalot en de knoflook.
  2. Verwijder het vel van de eendenbouten, pluk het vlees en schep er het aanhangende eendenvet vanaf.
  3. Verwarm het eendenvet en fruit er de knoflook en de sjalot zachtjes in aan met de geriste tijm en de fijngesneden rozemarijn. Kruid met zout en peper.
  4. Voeg er de uitgelekte linzen aan toe, warm even goed door en verfris met citroensap en -rasp. Voeg er de geplukte eend en de peterselie aan toe en houd het geheel warm.
  5. Snijd het brood in blokjes en bak er in de roomboter goudbruine croutons van. Kruid met zout en peper.
  6. Schaaf de biet dun op de mandoline, steek rond uit met behulp van een koekjessteker en marineer kort met een beetje citroensap en -rasp, peper en zout.
  7. Verdeel de linzen met de eendenbout over een bord, leg er speels de rode biet op en strooi er de croutons over.

Ingrediënten

  • 2 gekonfijte eendenbouten
  • 400 g groene linzen (blik)
  • 2 sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1 takje rozemarijn
  • sap en rasp van ½ citroen
  • ½ bos platte peterselie (fijngesneden)
  • 1 rode biet
  • 2 sneetjes boerenbrood
  • 1 el roomboter

Publicatie datum: 18 september 2023