Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Doe alle ingrediënten (behalve de kreeftenjus) in een foodprocessor en maal fijn.
Bak deze “pasta” kort aan en blus af met de kreeftenjus.
Laat het geheel 2/3 inkoken tot je een stroperige “lak” overhoudt. Zeef door een fijne zeef.
Breng op smaak met de citrus fresh.
Voor de gepofte varkenszwoerd met algen
Warm de zonnebloemolie op tot 180˚C, frituur hierin de airbags.
Laat ze goed uitlekken op keukenpapier en breng op smaak met het algenpoeder en gerookt Maldon zout.
Voor de mayonaise met gefermenteerde knoflook
Meng de mayonaise met de puree van zwarte knoflook en doe in een knijpfles of spuitzakje.
Afwerking:
Snijd het voorgegaarde buikspek (Kaldenberg) in stukjes en bak aan. Strijk het rijkelijk in met de langoustine lak.
Bestrooi het vervolgens met de krokante varkenszwoerd en werk af met enkele puntjes mayonaise van zwarte look en enkele takjes Mustard en Sichuan cress.
Ingrediënten
Voor de lak van langoustine
Ingrediënten (1 liter):
1 stukje galanga van +/- 5 cm
1 stukje gember van +/- 5 cm
3 limoenblaadjes
1 stengel citroengras
1 sjalot
3 teentjes knoflook
3 liter Knorr Professional kreeftenjus
Smaakmaker citrus fresh
Voor de gepofte varkenszwoerd met algen
Ingrediënten (10 personen):
50 gram Airbag granule (Sosa)
Algenpoeder, naar smaak (Koppert cress)
Gerookt Maldon zout, naar smaak
Zonnebloemolie
Voor de mayonaise met gefermenteerde knoflook
Ingrediënten (10 personen):
50 gram mayonaise
10 gram puree van zwarte look (Bresc)