Tamil Nadu: Paal payasam

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Doe de rijst in een zeef en spoel tot het water helder is. Doe de rijst in een pan met de melk, slagroom, suiker, kaneelstokje, kardemom, saffraan en een mespuntje zout. Breng al roerend aan de kook en laat op een heel laag vuur gedurende 1 uur onder regelmatig roeren koken.
  2. Verhit intussen de ghee en bak hierin de pistache- en cashewnoten en amandelen in 5 minuten lichtbruin. Laat afkoelen en hak grof.
  3. Serveer de rijstpap in kommetjes met de gehakte noten en garneer met nog wat saffraan. Lekker met vers fruit zoals ananas of mango, eetbare bloemen en chilivlokken.

Ingrediënten

  • 60 g rijst
  • 700 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 60 g suiker
  • 1 kaneelstokje
  • 4 kardemompeulen
  • 10 draadjes saffraan (+ extra om te garneren)
  • 1 el ghee of geklaarde boter
  • 1 el pistachenoten
  • 1 el cashewnoten
  • 1 el amandelen

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023