Koude avocadocrème met brioche en king crab

Gang
Voorgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Steek 16 rondjes van ongeveer 2 cm doorsnede uit de brioche. Bestrijk met boter en bak ze gedurende 6 minuten in een oven van 180ºC goudbruin.
  2. Pureer de avocado met de komkommer, knoflook, koriander, sriracha en de kippenbouillon. Breng op smaak met citroensap, peper en zout. Voeg als het te dik is nog wat kippenbouillon toe. Laat een half uur koud worden in de koeling. Proef nogmaals en breng verder op smaak met peper, zout, sriracha en citroensap.
  3. Meng de sojasaus met 30 ml water en de sojalecithine. Breng er met een staafmixer lucht in. Na ongeveer 5 minuten heb je een schuim.
  4. Schenk de avocadocrème in schaaltjes. Leg het krabvlees erin en serveer met het schuim en de brioche croutons. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met chilivlokken.

Ingrediënten

  • 2 kleine brioche broodjes, in sneetjes van ½ cm
  • 10 g boter, gesmolten
  • 100 g king crab-vlees
  • 2 eetrijpe avocado’s
  • ½ komkommer, geschild en zonder zaadjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • 4 takjes koriander
  • 1 tl sriracha
  • 200 ml heldere (ontvette) kippenbouillon
  • 1 citroen, uitgeperst
  • 50 ml Japanse sojasaus
  • ca. 0,5 g sojalecithine
  • 1 el olijfolie met pittige smaak
  • snuifje chilivlokken

Publicatie datum: 18 september 2023