Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Spoel de linzen af. Zet ze op met ruim koud water en breng aan de kook. Kook ze (afhankelijk van welk type en formaat) in een half uur beetgaar. Giet ze af en houd apart.
Spoel intussen de rijst af en laat uitlekken. Verhit 1 eetlepel olie met de boter en fruit hierin de komijn en 2 teentjes knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de pasta en rijst toe en bak even mee. Voeg de bouillon toe en breng alles aan de kook. Roer na ongeveer 5 minuten om en voeg de kikkererwten toe. Laat op een laag vuur in 12 minuten gaar worden. Laat van de warmtebron af met het deksel half op de kookpot uitdampen en nog wat doorgaren.
Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin de overige knoflook, de chilivlokken, de gember en het korianderzaad gedurende 1 minuut. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook. Laat 10 minuten zacht doorkoken. Breng op smaak met azijn, zout en eventueel meer chilivlokken.
Verhit de overige olie en bak hierin de uienringen op een matig vuur in 10 minuten goudbruin en knapperig. Meng de linzen met het rijstmengsel. Serveer met de tomatensaus en de gebakken ui en garneer met de koriander.
Ingrediënten
200 g groene of bruine linzen
200 g basmatirijst
3 el olijfolie
10 g boter
1 tl komijnzaad
4 teentjes knoflook, fijngesneden
50 g korte pasta (bijv. mezze penne of mezzi rigatoni)