Classic Quinoa Burger

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
10

Bereidingswijze

  1. Kook de rijstazijn samen met de suiker en laat het geheel afkoelen.
  2. Snijd de rode kool dun en marineer deze in de helft van het zoet zuur gedurende 12 uur.
  3. Snijd de rode ui en marineer deze in de rest van het zoet zuur gedurende 12 uur.
  4. Snijd de augurken in plakjes en de sla in julienne.
  5. Bak de quinoa burgers krokant in de oven
  6. Bak de broodjes af in de oven
  7. Verdeel de sla over de broodje en plaats de quinoa burger er bovenop.
  8. Beleg de quinoa burger met de plakjes augurk en de vegan kaas.
  9. Zet het geheel even onder de salamander zodat de vegan kaas kan smelten.
  10. Maak de quinoa burger af met het zoet zuur en de ketchup en plaats het broodkapje erop.
  11. Serveer de hamburger met verse frietjes en vegan Mayo.

Ingrediënten

  • 75 ml rijstazijn
  • 50 gram suiker
  • ¼ rode kool
  • 1 rode ui
  • 10 augurken
  • ½ romeinse sla
  • 10 quinoa burgers
  • 10 hamburgerbroodje
  • 10 vegan kaas
  • 200 gram Ketchup
  • 200 gram  vegan mayonaise

Publicatie datum: 18 september 2023