Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Kook de aardappelen gaar en stamp tot puree. Meng de boter door de nog warme aardappelpuree. Maal de cantuccini in een keuken machine tot poeder en meng met de puree tot deeg. Stort het uit in de ingevette taartvorm en verdeel het gelijk matig over de bodem en de rand. Snijd de randjes bij en laat 2 uur opstijven in de koeling.
Stoof de erwten met de gecondenseerde melk en de melk in ongeveer 4 minuten gaar. Draai met de spinazie in een blender helemaal glad. Passeer door een zeef en laat afkoelen tot het lauw is. Meng het mengsel met de eidooiers en de slagroom. Rasp de limoenen erboven en pers de limoen uit. Meng het sap erdoor en schenk alles in de afgekoelde vorm.
Zet de taart ongeveer 30 minuten in een oven van 160ºC tot de taart niet meer vloeibaar is, maar ook niet helemaal hard. Laat een uurtje afkoelen op een rek. Haal hem uit zijn vorm en laat nog 3 uur afkoelen in de koeling.
Laat de suiker met een paar eetlepels water op lage stand smelten. Zet de warmtebron hoger en verhit tot 118ºC. Klop de eiwitten in een staande mixer net niet helemaal stijf. Schenk de hete suikersiroop er al kloppend bij. Zet de mixer op de hoogste stand en klop het mengsel stijf. Stop pas met kloppen als het is afgekoeld.
Schep het eiwit op de taart en garneer met de takjes Salad Pea.
Tip: je kunt ook verse erwten gebruiken. Blancheer ze dan even voor je het recept volgt. Bevroren erwten zijn immers al geblancheerd.
Ingrediënten
150 g zoete aardappelen, geschild
50 g boter
200 g amandelkoekjes
250 g doperwten (diepvries), ontdooid
1 blik gecondenseerde melk (397 gram)
100 ml volle melk
1 handje gewassen spinazie
3 eieren, gesplitst
250 ml slagroom
2 limoenen
200 gram suiker
paar takjes Salad Pea
Extra: 1 taartvorm met losse bodem (22 cm doorsnede), ingevet