Ribroast van de barbecue

Geroosterde ribroast van de barbecue met een smeltende boter van mierikswortel en citroen
Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
6

Bereidingswijze

  1. Bereid de barbecue voor met een directe zone van ongeveer 180˚C en een indirecte zone van 150 ˚C. 
  2. Haal het vlees op tijd uit de koelkast en kruid het rondom goed met de rub. Wrijf de kruiden goed in het vlees. 
  3. Spies de beide ribroasts aan een grote churrasco spies.
  4. Leg de spies op de indirecte zone en steek er een kernthermometer in.
  5. Gaar het vlees tot een kerntemperatuur van 47 graden en draai tussendoor minimaal eenmaal om.
  6. Leg het vlees op de directe zone zodra de kerntemperatuur is bereikt en grill mooi af aan beide kanten.
  7. Bereid, terwijl het vlees langzaam gaart, de boter. Klop deze hiervoor wit in de keukenmachine of met behulp van een handmixer.
  8. Voeg er de mierikswortelpasta, de peterselie, het citroensap en de -rasp aan toe en kruid rijkelijk met versgemalen peper en zout.
  9. Neem het vlees van de barbecue, haal van de spies en snijd langs het bot af. Trancheer in mooie plakken.
  10. Leg op een plank en lepel er een quenelle van de boter over. 

Ingrediënten

  • 2 st. runder rib roast
  • 4 el bbq-rub (Sligro Spice Market)
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

  • Voor de boter:

  • 125 g zachte roomboter
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 2 tl mierikswortelpasta
  • 2 el fijngesneden platte peterselie
  • versgemalen peper
  • fleur de sel

Publicatie datum: 18 september 2023