Piri piri aubergine met burrata

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Stook de barbecue heet. Snijd de aubergines aan de ronde kant 1 centimeter in. Steek wat kleine takjes rozemarijn in de inkepingen. Bestrijk rondom met olijfolie. Rooster de aubergines op de barbecue dicht tegen de kolen. Keer regelmatig tot ze na 5-8 minuten grillrandjes en een rooksmaak hebben. Zet dan het rooster fl ink wat verder van de kolen, bestrijk de aubergines met de piripiri-olie en gaar nog even door.
  2. Gril de limoenen op het snijvlak met directe hitte op de barbecue tot ze warm zijn en een grillrandje hebben.
  3. Leg de aubergines op een plank en serveer met burrata en limoen. Voor extra pit geef je er nog wat extra piripiri-olie bij

Ingrediënten

  • 4 aubergines, in de lengte gehalveerd
  • 8 takjes rozemarijn, in stukken
  • 4 el olijfolie
  • 4 limoenen, gehalveerd
  • 4 el piripiri-kruidenolie
  • 4 kleine burrata

Publicatie datum: 18 september 2023