Mosselen met zeekraal, wakame en selder

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Wel de wakame 3 minuten in heet water. Giet af. 
  2. Doe 2 takjes bladselder en de dragon in een ruime (mossel)pan. Voeg de ui, knoflook, laurier, citroenschil en manzanilla toe, samen met 250 ml water en een snuifje zout. Laat 10 minuten koken op lage stand. Zet de warmtebron hoog, voeg de mosselen toe en breng met een deksel op de pan aan de kook. Schud regelmatig om en kook 5 minuten tot alle mosselen open staan. Schud af en toe om. Giet af in een vergiet maar vang het vocht op.
  3. Smelt intussen de boter en stoof hierin de bleekselderboogjes en knolselder gedurende10 minuten. Voeg het sap van de helft van de citroen toe. Stoof het laatste moment de blaadjes selder, de zeekraal en de uitgelekte wakame mee. Schud alles om met de mosselen, voeg nog wat vocht toe zodat je met de boter een beetje saus krijgt. Breng op smaak met peper. Serveer traditioneel met frietjes of stokbrood.

Ingrediënten

  • 30 g gedroogde wakame
  • 5 takjes bladselder
  • 4 takjes dragon, grof gesneden
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, geplet
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 citroen, gewassen en de helft dun geschild
  • 250 ml manzanilla-sherry
  • 2 kilo mosselen, uitgezocht en schoongespoeld
  • 50 g boter
  • 2 stengels bleekselder, in boogjes, bladeren apart
  • 1 plak (ca. 150 g) knolselder, geschild en in brunoise
  • 100 g zeekraal

Publicatie datum: 18 september 2023