Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Brand de schil van de paprika zwart met een gasbrander en laat deze in een plastic zak 15 minuten liggen. Verwijder het zwarte vel, dep droog en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in brunoise en meng met de vleestomaat.
Verhit olijfolie en bak hierin de courgette beetgaar. Laat afkoelen en meng met de andere groenten. Blancheer de wortel en meng erdoor. Breng alles flink op smaak met de bieslook, dragonazijn en peper en zout. Meng de rest van de olie erdoor, laat even staan en breng later eventueel nog iets meer op smaak.
Breng de wijn aan de kook en laat even doorkoken. Meng de fond erdoor en breng flink op smaak met zout. Zet de warmtebron zeer laag en pocheer de makreel in het mengsel net gaar (circa 5 minuten voor een kleine makreel).
Verdeel met behulp van een kookring de groentetartaar over 4 borden. Schep 4 dopjes mayonaise op ieder bord en zet er een pluk tuinkers in. Leg de makreel ernaast en besprenkel de makreel met de gerookte olie. Bestrooi met nog wat zout en peper en serveer.
Tip: dit gerecht is perfect als voor- of tussengerecht, maar kun je met wat brood of frietjes erbij prima serveren als hoofdgerecht.
Ingrediënten
1 groene paprika
1 vleestomaat, in brunoise
3 el olijfolie
1 gele courgette, zaadlijsten verwijderd en in brunoise