Low&Slow gegaarde ribfingers met een glaze van whisky

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Bestrooi het vlees met de rub en kneed goed door elkaar, zodat de rub mooi verdeeld is.
  2. Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt garen. Breng de temperatuur naar 140˚C en voeg wat rookhout toe aan de kooltjes.
  3. Leg het vlees netjes op het rooster en laat ongeveer 70 minuten zachtjes garen. Draai tussendoor een paar keer om.
  4. Meng ondertussen de barbecuesaus met de whisky en de appelsap en smeer er de ribfingers mee in.
  5. Draai om en smeer nogmaals in zodat alle kanten  bedekt zijn met de lak. Laat op deze manier ongeveer 15 minuten garen en lak telkens als je het vlees omdraait.

Ingrediënten

  • 800 g Iberico ribfingers  (Artikelnummer: 5369)
  • 3 el BBQ-rub Garlic Lover (Sligro Spice Market)
  • 1 dl barbecuesaus
  • 5 cl whisky
  • 5 cl appelsap

Publicatie datum: 18 september 2023