Low & Slow gegaarde short ribs met Teriyaki

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
2

Bereidingswijze

  1. Snijd eventueel het teveel aan vet van de shortribs.
  2. Bestrooi het vlees met de rub en wrijf het rondom rond goed in het vlees. 
  3. Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt garen. Leg een schaal met een laagje water op het hitteschild, onder het rooster. Breng de temperatuur naar 120˚C en voeg een flinke hand geweekt rookhout toe aan de kooltjes.
  4. Leg het vlees op het rooster, steek er een kernthermometer in een sluit het deksel. Gaar tot een kerntemperatuur van 91˚C. Draai het vlees tussendoor regelmatig om en voeg af en toe nog wat geweekt rookhout toe.
  5. Smeer het vlees, zodra het de kerntemperatuur heeft bereikt, aan beide kanten in met de Teriyaki, zodat het mooi glimmend wordt.
  6. Snijd de ribben los van elkaar en serveer op een schaal. 

Ingrediënten

  • 1 runder shortrib aan 1 stuk (4-6 ribben)
  • 4 el BBQ-rub Beefalicious (Smokey Goodness)
  • 4 el Teriyaki

Publicatie datum: 18 september 2023