Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Schenk in een kommetje 200 ml kokend water over de steranijs, kaneel, gember en suiker. Roer door en laat 30 minuten afkoelen. Schenk door een fijne zeef en laat in de koelkast nog 30 minuten koud worden.
Doe de cold brew met de rum, het limoensap en de specerijen-‘thee’ in een shaker met ijsblokjes. Schud 10 seconden en schenk door een zeef in 2 glazen. Voeg nog een ijsblokje toe en steek er een takje chocolademunt in. Serveer direct.
Tips
Je kunt volop variëren met specerijen. Alle ‘warme’ smaken passen bij dit drankje. Denk aan kruidnagel, vanille, of foelie. Ook de gember kun je vervangen door of aanvullen met bijvoorbeeld kurkuma of laos. En dan is er de rum waarmee je eindeloos kunt variëren. Tot slot: speel met de hoeveelheid suiker of laat deze weg voor een wat frissere drank.