Geroosterde spitskool met bacon en blauwe kaas

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Verwarm de barbecue voor en plaats er een hitteschild in, zodat je indirect kunt roosteren. Breng de temperatuur naar 150-180˚C.
  2. Snijd de spitskolen in de lengte doormidden. Laat de kern zitten, zodat de spitskool goed heel blijft.
  3. Meng een  scheut olijfolie met het kerriepoeder en smeer er de spitskolen aan de gesneden kant mee in.  Zorg dat het ook goed tussen de bladeren komt.
  4. Leg de spitskolen met de opengesneden kant op de barbecue, sluit het deksel en laat ongeveer 15 minuten roosteren.
  5. Draai om, grill de andere kant nog 10 minuten en smeer ook de buitenkant lichtjes in met de kerrie-olie. 
  6. Hak de streaky bacon grof en verkruimel de blauwaderkaas. Ris de oregano.
  7. Bestrooi de spitskolen met de streaky bacon, de kaas en ⅔ van de oregano.
  8. Sluit het deksel en laat nog 5-8 minuten roosteren, zodat de kaas kan smelten. 
  9. Dresseer op een schaal, snijd de harde kernen uit de kolen en bestrooi met de rest van de oregano en nog wat versgemalen peper. 

Ingrediënten

  • 2 middelgrote spitskolen
  • 1 pakje streaky bacon
  • 200 gram zachte blauwaderkaas
  • 8 takjes oregano
  • 2 tl kerriepoeder
  • olijfolie
  • versgemalen peper

Publicatie datum: 18 september 2023