Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Snijd 1 van de botjes uit de kalkoendij, zodat een soort “lolly” ontstaat en rol terug in de oorspronkelijke vorm. Bind stevig op met keukentouw.
Bestrooi met het kleurzout en flink wat versgemalen peper. Wrijf het zout en de peper er goed in en leg een nacht weg in de koelkast.
Spoel de volgende dag de kalkoendij af onder de kraan en dep zeer goed droog.
Bereid de barbecue voor met een hitteschild, zodat je indirect kunt garen en breng de temperatuur naar ongeveer 125˚C.
Smelt het vet in een Dutch Oven of een gietijzeren pan op de barbecue.
Voeg er de doormidden gesneden sjalot, de doormidden gesneden bol knoflook, de peper en de verse kruiden aan toe.
Leg er de kalkoendij in en plaats terug op de barbecue.
Laat 6 uur langzaam garen en voeg tussendoor eventueel een beetje geweekt rookhout toe aan de kooltjes.
Laat de kalkoendij afkoelen in het vet en bewaar tot het moment van uitserveren.
Tip: Deze bereiding is een basistechniek. De gekonfijte kalkoendij kan na de bereiding geplukt worden om bijvoorbeeld te verwerken tot pulled turkey, rillette, als basis voor een lauwwarme salade of rooster het lekker krokant op het vel en snijd in mooie plakken.