Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
doe alle ingrediënten voor de spongecake in de keukenmachine en mix tot een gladde massa. Wrijf door een zeef en schenk in een sifon. Draai de dop erop en belucht met 1 patroon. Laat afkoelen in de koelkast
snijd de onder en bovenkant van de rabarberstengels en trek er de draden af. Leg in een passende pan en schenk er de helft van de rabarbersiroop bij. Vul eventueel aan met een beetje water tot ze net onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur uit en laat de rabarber afkoelen in het vocht
maak de aardbeien schoon en snijd er 8 doormidden. Marineer deze 10 minuten met een klein beetje rabarbersiroop. Pureer de rest van de aardbeien met de rest van de siroop, zeef door een fijne zeef en voeg zoveel water toe tot je 7 dl hebt. Mix met een staafmixer de lecithine erdoorheen en giet in een lage bak. Schuim op met een staafmixer
spuit de massa van de spongecake in papieren bekertjes en zet ze ongeveer 1 minuut in de microgolf op vol vermogen. Draai de bekertjes onmiddelijk om en laat even staan
haal de gepocheerde rabarber uit het vocht, dep droog en leg sierlijk op het bord. Scheur de luchtige spongecake in stukjes en verdeel langs de rabarber. Leg er de gemarineerde aardbeien langs en lepel er ten slotte de rabarberwolken overheen. Je kunt er eventueel nog een bolletje aardbeiensorbet of roomijs bij serveren.
Ingrediënten
250 g rabarbersiroop (<a href="https://www.sligro-ispc.be/nl/recepten/rhubarb-gin">https://www.sligro-ispc.be/nl/recepten/rhubarb-gin)