Saladetoren van rabarberlinten met chioggiabiet, waterkers en een dressing van vijgen en aceto balsamico

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. snijd de onder en bovenkant van de rabarber en trek er de draden vanaf
  2. Schaaf 1 stengel voorzichtig  in lange linten met behulp van een mandoline, snijd de andere stengel in dunne plakjes
  3. marineer de linten en de stukjes apart van elkaar gedurende 20 minuten in een beetje vinaigrette
  4. schaaf de chioggiabiet in dunne plakken, steek rond uit en voeg toe aan de rabarberstukjes. Laat marineren
  5. snijd de verse vijgen in vieren. Snijd de drogere onderkant van de waterkers, pluk grof en voeg er de rabarberstukjes en de chioggiabiet aan toe. Maak aan met de vinaigrette waarin de groenten zijn gemarineerd. Kruid eventueel met peper en zout
  6. dep de rabarberlinten droog met een stukje keukenpapier, bekleed er de binnenkant van de dresseerringen mee
  7. vul met de salade en leg er nog enkele plakjes chioggiabiet en de verse vijgen op. Besprenkel met een beetje dressing en neem voorzichtig de ring weg. 
  8. wijntip: Feudi di San Gregorio Fiano di Avellino (088641)

Ingrediënten

  • 2 stengels rabarber
  • 1 chioggiabiet
  • 1 bos waterkers
  • 2 verse vijgen
  • 1 dl vinaigrette van vijgen en aceto balsamico
  • versgemalen peper
  • zout 

Publicatie datum: 18 september 2023