Salad roll van geroosterde kipdijfilet met mango en paksoi

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. snijd de kippendijfilets in stukjes en marineer met de helft van de miso gedurende ongeveer 2 uur
  2. snijd 4 mooie bladeren van de paksoi en houd apart. Snijd de rest in dunne reepjes
  3. snijd de mango in julienne en houd apart
  4. bak de gemarineerde kippendijfilets in een beetje olie goudbruin, neem uit de pan en snijd heel fijn
  5. bak in de pan waarin zojuist de kip is gebakken de reepjes paksoi met een lepel miso. Kruid eventueel met peper en zout. Meng met de mango en de kip
  6. week de rijstvellen in water tot ze zacht zijn. Haal ze uit het water en dep goed droog. Leg de rijstvellen naast elkaar op de werkbank en leg er de achtergehouden bladeren paksoi op. Smeer in met een beetje miso
  7. verdeel er de vulling over en bestrooi met de cashewnoten. Rol strak op en snijd voor het serveren schuin doormidden. 
  8. wijntip:  L'Auberge du Périgord Sauvignon Blanc (127778)

Ingrediënten

  • 2 kippendijfilets
  • 2  el miso yuzu
  • 1 paksoi
  • 4 rijstvellen
  • ½ mango
  • 2 el geroosterde cashewnoten
  • scheutje zonnebloemolie
  • versgemalen peper
  • zout 

Publicatie datum: 18 september 2023