Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
snijd ¼ van de kabeljauw in blokjes en doe samen met het eiwit, peper en zout in een keukenmachine en mix glad. Voeg 1 el olijven en de slagroom toe en draai tot een gladde farce
snijd de rest van de kabeljauwfilet tot een dunne plak en leg op 2 laagjes vershoudfolie. Smeer in met de farce en verdeel er blaadjes bladspinazie over. Smeer er nog een beetje farce op. Rol het geheel met behulp van de folie strak op en knoop de uiteinden goed dicht
leg de rollade in het water en pocheer 40 minuten. De kabeljauw mag nog net glazig zijn vanbinnen
besprenkel ondertussen de kerstomaatjes met olijfolie, kruid af met peper en zout en brand af met een brandertje. Blancheer de groene boontjes in gezouten water, giet af en spoel koud. Laat goed uitlekken
dresseer de boontjes met behulp van een dresseerring op het bord
steek het briochebrood rond uit, besprenkel met olijfolie en bak tot goudbruine croutons in de oven van 180 °C
verwarm een beetje gezouten water tot tegen het kookpunt. Schenk de azijn in een kommetje en breek de kwarteleitjes in de azijn. Giet de eitjes met de azijn bij het hete water en laat 3 minuten pocheren. Schep uit het water en koel direct terug in koud water
hak voor de dressing de dille fijn en meng met de mosterd en de fijngesneden gezouten citroen. Roer er de olijfolie door en kruid met peper en zout
snijd een mooie plak van de lauwwarme rollade en dresseer op de boontjes. Lepel er rijkelijk de dressing over en serveer er de gepocheerde kwarteleitjes, de kerstomaatjes, enkele olijfjes, spinazieblaadjes, croutons en topjes dille langs. Lepel er ten slotte enkele dotjes aioli bij.
wijntip: Kleine Zalze Vineyard Selection Chenin Blanc (230650)