Rollade van zuiglam met saus van gekonfijte knoflookteentjes

Gang
Hoofdgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. verwarm de oven voor op 125 °C
  2. snijd het vlees in en vouw open, zodat een grote plak ontstaat. Kruid rijkelijk met peper en zout, besprenkel met olijfolie. Ris de kruiden en verdeel over het vlees.
  3. maak de sjalot schoon en snipper grof. Snijd de abrikoosjes fijn, Verdeel beiden over het vlees. Rol het vlees terug in de oorspronkelijke vorm en bind goed op met slagerstouw. Kruid rondom met peper en zout
  4. verwarm een scheutje olijfolie in een antiaanbakpan en braad er het vlees in aan tot het gelijkmatig gekleurd is. Leg op een schaal, steek er een kernthermometer in en plaats in de oven. Gaar tot een kerntemperatuur van 53 °C. Neem het vlees uit de oven en laat 10 minuten rusten onder aluminiumfolie
  5. maak ondertussen de knoflookteentjes schoon en blancheer driemaal in telkens vers water
  6. verwarm in een steelpannetje 100 gram water met 100 gram suiker tot de suiker is opgelost. Konfijt de knoflookteentjes 25 minuten in de suikersiroop en giet af
  7. verwarm de rodewijnsaus en voeg er de gekonfijte knoflookteentjes aan toe
  8. trancheer het vlees en serveer met de saus. 

Ingrediënten

  • 600 g ontbeende zuiglambout
  • 30 g Italiaanse verse kruidenmix (oregano, salie, ....)
  • 60 g gedroogde abrikozen
  • 1 sjalot
  • 1 bol knoflook
  • 100 g suiker
  • 2 dl rodewijnsaus
  • olijfolie
  • versgemalen peper
  • zout

Publicatie datum: 18 september 2023