Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verwarm de oven voor op 200˚C. Open de verpakking en leg de geitenlamsbout samen met de jus in een ovenschotel. Plaats de bout gedurende 15 minuten in de oven.
Voor de paella:
Blancheer de asperges en laat ze onmiddellijk afkoelen in ijswater. Blancheer de spinazie eveneens en laat afkoelen in ijswater.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit de paprika, ui, tomatenblokjes en knoflook aan. Voeg de chorizo, saffraanpoeder en gerookt paprikapoeder toe. Voeg de paellarijst toe. Blus af met de groentenbouillon en kruid af met peper en zout. Laat het geheel gedurende 10 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de gesneden courgette, snijbonen en doperwtjes toe en laat nogmaals 5 minuten sudderen.
Voeg na 5 minuten de geblancheerde spinazie toe en roer door de paella, laat nogmaals 5-10 minuten sudderen.
Verhit intussen een scheutje olijfolie in een pan en bak de asperges en mini-courgettes tot ze beetgaar zijn, kruid af met peper en zout. Frituur de padronpepers en besprenkel ze met zout. Verdeel de asperges, mini-courgettes en de padronpepers over de paella.
Werk af met de gehakte peterselie en citroenpartjes. Serveer de paella samen met de geitenlamsbout.
Ingrediënten
Voor de geitenlamsbout:
Voorgegaarde geitenlamsbout, 1 stuk
Voor de paella:
Paellarijst, 400 gram
Groene asperges, 12 stuks
Spinazie, 400 gram
Groene paprika, 1 stuk (in julienne)
Ui, 100 gram (fijngesnipperd)
Tomaat, 3 stuks (in blokjes gesneden)
Knoflook, 2 teentjes (fijngesnipperd)
Groentenbouillon, 800 ml
Courgette, 100 gram (in brunoise)
Snijbonen, 100 gram (in stukjes gesneden)
Doperwten, 100 gram
Mini-courgettes, 12 stuks
Padron pepers, 12 stuks
Chorizo, 100 gram (in brunoise)
Saffraan poeder, 1 gram
Pimontón de la vera, 1 koffielepel (gerookt paprikapoeder)