Krokante fetakaas

Gang
Lunchgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. snijd de fetakaas in 8 mooie staafjes of laat deze heel, leg in een schaal en voeg de harissa toe. Draai de fetakaas een paar keer om, zodat alle kanten goed bedekt zijn
  2. doe de panko in een schaal
  3. klop de eieren los in een kom en voeg een snufje zout en peper toe
  4. haal de fetakaas door het losgeklopte ei en leg in de panko. Draai rond, zodat alle kanten goed bedekt zijn en druk iets aan
  5. meng een flinke scheut olijfolie met de fijngesneden oregano, sap en rasp van limoen en de granaatappelpitjes. Breng op smaak met zout en peper 
  6. snijd de paprika’s in lange linten
  7. verwarm een flinke scheut olijfolie in een antiaanbakpan en bak er op een laag vuur om en om de fetakaas in tot deze mooi goudbruin en krokant is gebakken. Laat uitlekken op keukenpapier
  8. dresseer op een schaal met de gele paprika en lepel er rijkelijk de dressing over. Serveer onmiddellijk. 

Ingrediënten

  • 1 fetakaas
  • 2 tl spicemix harissa
  • 2 eieren
  • 150 g panko
  • olijfolie
  • 2 gegrilde gele paprika’s (uitgelekt)
  • 2 el granaatappelpitjes
  • 2 takjes verse oregano
  • sap en rasp van ¼ limoen
  • versgemalen peper
  • zout 

Publicatie datum: 18 september 2023