Chili salad carne

Gang
Bijgerecht
Aantal Personen
4

Bereidingswijze

  1. Laat de bonen gedurende 12 uur wellen in koud water. Spoel ze af en kook ze in 80 minuten gaar. Giet af.
  2. Bestrooi de entrecote met het paprikapoeder, chilipoeder, komijnpoeder en peper en zout. Laat op kamertemperatuur komen.
  3. Kook de mini-maïs in water met de kurkuma en wat zout gedurende 5 minuten. Giet af en laat afkoelen.
  4. Roer de crème fraîche los samen met limoenrasp en -sap. Voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Bak de entrecote in een droge (grill)pan op hoge stand. Laat van het vuur nog even doorwarmen.
  6. Meng de bonen met de paprika, tomaten en sla en breng op smaak met de salsa. Serveer met de getrancheerde entrecote en maïs erop, bestrooi met peterselie en Shiso Purple. Geef de crème fraîche erbij.

Ingrediënten

  • 150 g gedroogde kidneybonen
  • 300 g entrecote
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 125 g mini-maïs
  • 1 tl kurkuma
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 limoen, rasp en sap
  • 1 groene, 1 rode en 1 gele paprika, in brunoise
  • 6 tomaten, in dunne plakjes
  • 1 kropje little gem, fijn gesneden 
  • 8 el rode Mexicaanse salsa
  • bladpeterselie, gehakt
  • paar takjes Shiso Purple

  •  

Publicatie datum: 18 september 2023