Om jouw bezoek aan deze website nóg makkelijker en persoonlijker te maken en het gebruik van deze website te kunnen blijven verbeteren, plaatsen we cookies. Ook plaatsen we cookies zodat we je gepersonaliseerde advertenties kunnen tonen. Door op ‘Akkoord’ te klikken accepteer je alle cookies. Lees meer
Wijzig je voorkeur via de ‘Cookie-instellingen’ onder aan de pagina. Lees het
Cookiebeleid
voor meer informatie.
Deze cookies zijn nodig voor de basisfunctionaliteiten van de website en zijn daarom standaard ingeschakeld.
Met deze cookies meten we het gebruik van de website en wordt het mogelijk gemaakt om je een persoonlijkere ervaring te bieden, gebaseerd op je interesses en bestelgedrag. Schakel je deze cookies in, dan kan dat leiden tot een betere ervaring.
Met deze cookies krijg je relevante advertenties en andere content aangeboden op basis van jouw interesses.
Verhit de olijfolie en bak hierin de sjalot, knoflook, komijn en gerookt paprikapoeder. Voeg de amarant toe en bak nog 1 minuut. Voeg 250 ml kokende groentenbouillon toe. Roer nog 2 minuten zodat de amarant al het water opneemt. Schep alles in een ruime schaal en laat afkoelen.
Meng in de keukenmachine met de citroenrasp, het ei en peper en zout. Meng tot een samenhangend geheel (blijft het te vochtig, voeg dan wat paneermeel toe). Rol met natte handen balletjes ter grootte van een bitterbal. Rol ze door het paneermeel.
Verhit de olie en bak hierin de balletjes in 3 minuten lichtbruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de chimichurri.
Chimichurri
Meng gehakte blaadjes van 15 takjes krulpeterselie, gehakte blaadjes van 5 takjes oregano, 1 fijngehakt teentje knoflook, 1 theelepel chilivlokken, 4 kerstomaatjes in brunoise, 2 eetlepels rode wijnazijn en 2 eetlepels citroensap met 4 eetlepels olijfolie. Laat 5 minuten staan. Proef en breng op smaak met zout en peper.